قیمت دلار پس از مذاکرات ایران و اروپا؛ قیمت دلار امروز ۴ مرداد ۱۴۰۴

در حالی که شمارش معکوس برای نشست حساس ایران و سه کشور اروپایی در استانبول آغاز شده، معامله‌گران بازار ارز در موقعیتی ناپایدار و مبهم به سر می‌برند—جایی که هر سیگنال مثبت یا منفی، همچون اهرمی برای جهش یا ریزش نرخ‌ها عمل می‌کند

قیمت دلار پس از مذاکرات ایران و اروپا؛ قیمت دلار امروز ۴ مرداد ۱۴۰۴

در هفته جاری، قیمت دلار با نوسانات بسیار محدود و روندی نسبتاً پایدار همراه بود. قیمت دلار در آخرین معامله روز پنجشنبه با رقم ۸۸ هزار و ۳۰۰ تومانی بسته شد و در سایر روزهای هفته اخیر نیز از ثبات نسبی برخوردار بود و در کانال قیمتی ۸۷ تا ۸۸ هزار تومانی نوسان داشت. هرچند سایه ریسک جنگ هنوز بالای سر بازار است، اما فعلاً به ‌صورت عملیاتی اثری بر معاملات روزانه ارز نگذاشته است.

قیمت دلار توافقی امروز شنبه ۴ مرداد ۱۴۰۴، در سمت فروش ۷۱ هزار و‌ ۷۶۰ تومان است. قیمت حواله دلار نیز امروز ثابت است.

به گزارش تجارت نیوز، قیمت دلار توافقی امروز شنبه ۴ مرداد ۱۴۰۴، در سمت فروش ۷۱ هزار و‌ ۷۶۰ تومان است. قیمت دلار توافقی (اسکناس) در سمت خرید هم ۷۱ هزار و ۱۱۴تومان است.

قیمت دلار در هفته‌ منتهی به تیر و روزهای ابتدایی مرداد ۱۴۰۴ هفته‌ای کم رمق و با نوسان قیمتی محدودی را پشت سر گذاشت. با این وجود معامله‌گران با تردید به شنبه چهارم مرداد چشم دوخته‌اند.

کارشناسان اقتصادی معتقدند بازار ارز در هفته‌های اخیر بیشتر تحت تاثیر سیاست‌های انقباضی و کنترلی بانک مرکزی قرار گرفته است. با این حال ترس از جنگ و نااطمینانی سیاسی باعث شده بخشی از نقدینگی سرگردان، مسیر بازار طلا و سکه را انتخاب کند. این در حالی است که طلای جهانی به دلیل فشار عوامل اقتصادی بین‌المللی، کاهش قابل توجهی را تجربه کرده است و از اوج ۳۴۰۰ دلاری به عقب بازگشت.

اکنون در آستانه هفته جدید، بازارها در شرایطی پیچیده قرار دارند، جایی بین ثبات ظاهری و نگرانی‌های پنهان. باید دید ترکیب این عوامل چگونه معادله قیمت دلار، طلا و سکه در روز شنبه چهارم مرداد را تغییر خواهد داد.

پیش‌بینی قیمت دلار

با توجه به نبود سیگنال جدید و کنترل شدید قیمت دلار توسط بازارساز، به نظر می‌رسد این اسکناس در آغاز هفته جدید نیز نوسانات محدودی داشته باشد.

احتمالاً دلار در روز شنبه بین قیمت ۸۷ هزار و ۷۰۰ تومان تا ۸۸ هزار و ۳۰۰ تومان نوسان کند، مگر آنکه خبر مهمی در حوزه سیاست خارجی یا مکانیزم ماشه منتشر شود.

برای اطلاع از آخرین قیمت یورو و آخرین قیمت طلا به صفحه مربوطه مراجعه کنید.

در طی معاملات روز  پنجشنبه، ۸۸,۴۴۰ تومان بیشترین قیمت و ۸۸,۰۱۰ تومان کمترین قیمت ثبت شده برای دلار است.

قیمت دلار امروز جمعه 3 مرداد 1404

دلار در بازار امروز نسبت به روز قبل ، با تومان بدون تغییر، ۸۸,۳۰۰ تومان نرخ گذاری شد.

دلار در صرافی ملی در بازار روز قبل نسبت به ۲ روز پیش، با ۷ تومان کاهش، ۷۱,۷۶۰ تومان نرخ گذاری شد.

دلار در بازار متشکل در بازار روز قبل نسبت به ۲ روز پیش، با ۷ تومان کاهش، ۷۱,۷۶۰ تومان نرخ گذاری شد.

دلار در سامانه سنا در بازار روز قبل نسبت به ۲ روز پیش، با ۷ تومان کاهش، ۷۱,۷۶۰ تومان نرخ گذاری شد.

دلار کانادا با افزایش ۰.۰۱ درصدی نسبت به ۲ روز پیش، ۶۴,۹۵۰ تومان معامله شد.

قیمت دلار

امروز دلار مانند روز قبل ، با افزایش و کاهش قیمتی روبرو نشدند، بطوری که دلار که روز قبل تا ۸۸,۳۰۰ (هشتاد و هشت هزار و سیصد ) تومان رسیده بود، امروز - جمعه ۰۳ مرداد ۱۴۰۴ مصادف با ۲۵ جولای ۲۰۲۵ - به ۸۸,۳۰۰ (هشتاد و هشت هزار و سیصد ) تومان رسید

قیمت  دلار امروز جمعه  ۳ مرداد 

نام قیمت تغییرات پایین‌ترین قیمت بالاترین قیمت
دلار ۸۸۴٬۴۰۰ ریال 0% ۸۸۰٬۱۰۰ ریال ۸۸۴٬۵۰۰ ریال
یورو ۱٬۰۴۰٬۵۰۰ ریال 0% ۱٬۰۳۵٬۵۰۰ ریال ۱٬۰۴۰٬۶۰۰ ریال
درهم امارات ۲۴۱٬۸۹۰ ریال 0% ۲۴۰٬۶۸۰ ریال ۲۴۱٬۸۹۰ ریال
پوند انگلیس ۱٬۱۹۷٬۱۰۰ ریال 0% ۱٬۱۹۳٬۶۰۰ ریال ۱٬۱۹۹٬۲۰۰ ریال
لیر ترکیه ۲۱٬۹۰۰ ریال 0% ۲۱٬۷۰۰ ریال ۲۱٬۹۰۰ ریال
دلار کانادا ۶۴۹٬۰۰۰ ریال 0% ۶۴۶٬۹۰۰ ریال ۶۵۰٬۱۰۰ ریال

 

در حالی که قیمت دلار آزاد با جهش ۳۰۰ تومانی تا سطح ۸۸ هزار و ۴۵۰ تومان پیشروی کرد، بازار ارز ایران عملاً به میدان برای سیگنال‌های دیپلماتیک بدل شده است؛ معامله‌گران بلاتکلیف، مقاومت‌ها محتاط و تقاضا در کمین نشسته، درحالی‌که هر خبر از استانبول می‌تواند سکوت این بازار را بشکند یا آن را وارد فاز صعودی کند.

در حالی که شمارش معکوس برای نشست حساس ایران و سه کشور اروپایی در استانبول آغاز شده، معامله‌گران بازار ارز در موقعیتی ناپایدار و مبهم به سر می‌برند—جایی که هر سیگنال مثبت یا منفی، همچون اهرمی برای جهش یا ریزش نرخ‌ها عمل می‌کند

به‌گفته کارشناسان، دلیل اصلی جهش امروز دلار، نااطمینانی‌ها پیرامون نتایج احتمالی مذاکرات و باز شدن دوباره بحث فعال‌سازی مکانیسم ماشه از سوی اروپا بوده است. مکانیسمی که در صورت اجرایی شدن، می‌تواند زمینه بازگشت خودکار تحریم‌های سازمان ملل را فراهم کند و پیامدهای اقتصادی فوری برای اقتصاد ایران در پی داشته باشد

از این‌رو، بازار ارز در حال حاضر با هرگونه خبری که بتواند نشانه‌ای از بن‌بست یا پیشرفت در گفت‌وگوها ارائه کند، به‌شدت واکنش نشان می‌دهد؛ روندی که موجب شده حتی نوسانات معمول قیمتی نیز عمق روانی بیشتری به خود بگیرند.

سایه احتیاط بر سر معامله‌گران/ سفته‌بازان عقب‌نشینی کردند

در چنین فضای مبهمی، رفتار معامله‌گران ارزی دچار چرخش آشکار شده است. بازیگرانی که تا چند هفته قبل با رویکردی هجومی وارد موقعیت‌های خرید می‌شدند، حالا ترجیح می‌دهند با فاصله ایمن از میدان، نظاره‌گر باشند. به‌ویژه سفته‌بازان حرفه‌ای که معمولاً در بزنگاه‌های خبری برای نوسان‌گیری وارد بازار می‌شوند، این روزها موضعی محتاطانه و صبرگرایانه اتخاذ کرده‌اند.

دلیل این احتیاط، به باور فعالان، در ماهیت دوگانه اخبار دیپلماتیک نهفته است: از یک‌سو احتمال صدور سیگنال مثبت از نشست استانبول وجود دارد که می‌تواند بازار را به‌سرعت به سمت کاهش نرخ سوق دهد؛ و از سوی دیگر، شکست مذاکرات یا اعلام رسمی بازگشت تحریم‌ها، می‌تواند جهش سنگینی در نرخ ارز ایجاد کند

انباشت تقاضا و ظهور پتانسیل‌های پنهان بازار

با وجود آرامش ظاهری بازار، واقعیت آن است که سطحی از تقاضای ارزی در لایه‌های زیرین بازار در حال انباشت است. بخشی از این تقاضا مربوط به فعالان اقتصادی‌ای‌ست که در انتظار تعیین‌تکلیف روابط خارجی، خریدهای خود را به تعویق انداخته‌اند. درصورتی‌که بازار سیگنال ثبات دریافت نکند یا روند مذاکرات به‌سمت تشدید فشارها پیش برود، این تقاضای معلق می‌تواند ناگهان به بازار تزریق شود و نرخ‌ها را با شتابی افزایشی مواجه سازد

کدخبر: 180460

ارسال نظر