خبرهای جنجالی رویترز از محتوای مذاکرات هستهای +واکنش سریع ایران
منابع سیاسی در گفتگو با المیادین ادعای خبرگزاری رویترز درباره جزئیات توافق هسته ای احتمالی را رد کردند.

منابع سیاسی در گفتگو با المیادین ادعای خبرگزاری رویترز درباره جزئیات توافق هسته ای احتمالی را رد کردند.
منابع سیاسی در گفتگو با المیادین اخبار منتشرشده از سوی خبرگزاری رویترز در خصوص جزئیات توافق هسته ای احتمالی میان ایران و آمریکا را رد کردند.
این منابع تاکید کردند که روند بازرسی تأسیسات هستهای ایران تنها در چارچوب قوانین بین المللی و حقوق مشروع تهران صورت میگیرد.
خبرگزاری رویترز پیشتر به نقل از سه مسئول ایرانی مدعی شده بود که امکان انتقال ذخایر اورانیوم غنی شده و تعدادی از سانتریفویژها به خارج از ایران جزو موارد مورد بحث است.
در این گزارش ادعا شده است که سقف غنی سازی اورانیوم ۳.۶۷% تعیین خواهد شد و تهران به آژانس بین المللی انرژی هستهای دسترسیهای گسترده به تأسیسات هستهای خود خواهد داد.
رویترز: ایران با فرمول برجام با آمریکا گفت وگو می کند: کاهش غنی سازی در ازای رفع تحریم
روزنامه هم میهن نوشت:رویترز نوشت: «ایران و آمریکا در حال بحث درباره پیشنهاداتی در چارچوب اولیهای هستند که هسته اصلی آن، توافق هستهای سال ۲۰۱۵ است و برچیده شدن غنیسازی و بحث درباره برنامه موشکی ایران در آن مطرح نیست.»
مسئله دیگر برنامه ساخت موشکهای بالستیک ایران است. آمریکا و اسرائیل میگویند ایران باید تولید موشک را متوقف کند. ایران مخالف آن است و گفته حق دفاع را برای خود محفوظ میداند. یک مقام ایرانی پیشتر به رویترز گفته بود تهران فراتر از الزامات برجام نخواهد رفت. یک مقام امنیتی منطقهای گفت که واشنگتن اصرار دارد برنامه موشکی در مذاکرات گنجانده شود اما ایران هرگونه بحث در این باره را رد میکند.
رویترز:ایران آماده انتقال اورانیوم غنی شده به روسیه یا حتی ایالات متحده است
ایران برای گسترش دسترسی بازرسان بینالمللی به تاسیسات هستهای ابراز آمادگی کرده است.
توافق پیشنهادی برنامه هستهای ایران را به مدت ۲۵ سال متوقف میکند اما آن را به طور کامل از بین نمیبرد.
رویترز به نقل از چنددیپلمات آگاه از روند مذاکرات ایران آمریکا گزارش داد که این مذاکرات برای محدود کردن برنامه هستهای تهران، به توافقی نزدیک میشود که تفاوت چندانی با برجام ندارد. به گفته این منابع، توافق احتمالی اگرچه به شکل اساسی با برجام تفاوت نخواهد داشت، اما دوره زمانی آن به ۲۵ سال افزایش مییابد، راستیآزماییها سختگیرانهتر میشود و بندهای موسوم به «غروب» (مواردی که محدودیتها بهمرور زمان لغو میشود) گسترش مییابد.
بر این اساس، ایران حجم ذخایر اورانیوم و نوع سانتریفیوژهای خود را محدود خواهد کرد و ذخایر ۶۰ درصدی اورانیوم را یا رقیق کرده، یا به خارج صادر کرده یا تحت نظارت شدید آژانس بینالمللی انرژی اتمی مهر و موم خواهد کرد. در ازای آن، تحریمها بهطور قابل توجهی کاهش مییابد.
یکی از سه مقام ایرانی به رویترز گفت یکی از مصالحههای احتمالی میتواند شامل این باشد که ایران میزان محدودی از غنیسازی را حفظ کند، با ۵۰۰۰ سانتریفیوژ، و باقی اورانیوم غنیشده را احتمالاً از روسیه وارد کند.
بر اساس پیشنهادهایی که در دورهای مذاکرات ماه آوریل مطرح شده، ایران سطح غنیسازی اورانیوم را در حد ۳.۶۷ درصد، مطابق با برجام، محدود خواهد کرد.
در مقابل محدودسازی غنیسازی، تهران خواهان تضمینهای قطعی و محکم شده است مبنی بر اینکه ترامپ دوباره توافق هستهای را کنار نخواهد گذاشت
به گفته این سه منبع، یکی از خطوط قرمز تعیینشده، کاهش میزان اورانیوم غنیشده ذخیرهشده در کشور به سطحی پایینتر از میزان مندرج در توافق ۲۰۱۵ است.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی در دسامبر اعلام کرده بود که ایران توانسته میزان اورانیوم غنیشده تا خلوص ۶۰ درصد را «بهشکل چشمگیری» افزایش دهد. / بلومبرگ
ارسال نظر