بحران مهاجرت در مرز؛ طالبان برخی مهاجران افغان را نمی‌پذیرد

معاون وزیر کار گفت: طالبان برخی مهاجران افغان را به‌دلیل نداشتن مدارک هویتی نمی‌پذیرد؛ بیش از ۱۰ درصد جمعیت ایران افغان هستند.

بحران مهاجرت در مرز؛ طالبان برخی مهاجران افغان را نمی‌پذیرد

برنا نوشت:  معاون اشتغال وزارت کار گفت: در اقتصاد سوبسید محور ایران در این ۴ دهه افغانی ها در تمام امکانات دولتی شریک بودند و با وجود تحریم ها و سختی ها پذیرایی کردیم اما امروز با توجه به شرایط دیگر نمی توانیم.

در نشست خبری معاون توسعه کار آفرینی و اشتغال وزارت تعاون آخرین وضعیت اشتغال و خروج کارگران افغانی تشریح شد.

سید مالک حسینی درباره روند خروج اتباع افغانی اظهار داشت: امار رسمی حاکی از این است بیش از ۹۲ درصد از نیروی کار اتباع خارجی در ایران افغانی هستند. آمار غیر رسمی حاکی از این است که ۵ میلیون افغانی غیر رسمی در بازار کار ایران هستند که ۷۰ درصد آنها مجرد هستند.

این درحالیست که بیش از ۱۰ درصد جمعیت ایران مهاجرین افغانی هستند. در هیچ کشوری که نظام اقتصادی ان سوبسید محور است این مقدار مهاجر را پذیرا نبوده است.

وی ادامه داد: ایرانی‌ها به معنی واقعی در نیم قرن اخیر میزبانان خوبی بودند و از همان امکانات و سوبسید‌هایی که یک شهروند ایرانی استفاده می‌کرد برادران و خواهران افغانی نیز شریک بودند.

از طرفی نمی‌توان اتفاقات امنیتی که در جنگ ۱۲ روزه صورت گرفت را نادید گرفت.

حسینی افزود: ما در این ۴ دهه از سخت‌ترین تحریم‌ها و مسائل اقلیمی اسیب دیدیم، اما هیچ وقت مانند این هفته‌ها عمل نکردیم و به دنبال اخراج گسترده و ضربتی اتباع غیر قانونی نبودیم. فرهنگ ایرانی هیچ وقت با مهمان و مهاجر بد برخورد نکرده، افغانی‌ها که هم زبان ما هستند و اشتراکات فرهنگی زیادی دارند.

وی ادامه داد: اکنون هم حرف ما این است هر اتباعی که با رعایت مقررات و سیاست‌های مهاجرتی وارد کشور  شود مشکلی نداریم کما اینکه در بحث سرمایه گذاری خارجی و نیروی کار خارجی نداریم کما اینکه الان از ۸۰ کشور خارجی نیروی کار فعال داریم، اما در هیچ کشوری نیروی کار خارجی مورد تکریم قرار نمی‌گیرد.

معاون وزیر کار گفت: یکی از چالش‌های ما در خروج افغانی‌ها این است که طالبان برخی افراد را قبول نمی‌کنند و می‌گویند از کجا بدانیم این فرد افغانی است، چون هیچ مدرک هویتی ندارند.

حسینی ادامه داد: دیروز معاون خانواده و زنان رئیس جمهور خانم بهروز اذر در مرز دوغارون بودند و پیگیر مشکل زنان و کودکان در مرز بودند در گفتگویی که با ایشان داشتم گفتند انصافا در سمت ما رسیدگی خوب است و امکانات خوبی برای زنان و کودکان است، اما مشکل در کندی پذیرش سمت افغانستان است که باعث ماندن طولانی مدت افغانی‌ها در مرز شده است.

کدخبر: 179653

ارسال نظر