علت توقف بررسی لایحه رتبه بندی معلمان / مشکل در ماده 8 و7 است ؟ متن ماده های بحث برانگیز

یک نماینده مجلس شورای اسلامی گفت که رسیدگی و اصلاح لایحه رتبه بندی معلمان در کمیسیون آموزش مجلس همچنان ادامه دارد و از آنجا که مباحث در این جلسات طولانی است ، تصمیم گیری نهایی صورت نگرفته است .
در تازه ترین اظهار نظر نایب رئیس کمیسیون آموزش با اشاره به بررسی لایحه رتبهبندی معلمان در این کمیسیون و تایید ۶ ماده آن، گفت: پیشنهادات در ماده ۷ این لایحه مختلف بود و با توجه به بحث و بررسیهای صورت گرفته، ادامه بررسی ماده ۷ به جلسه بعد موکول شد.مهدی اسماعیلی ان اظهار داشت: مواد ۶ و ۷ این لایحه مورد بحث و بررسی قرار گرفت. وی با بیان اینکه ماده ۶ این لایحه با اعمال تغییراتی به تصویب رسید، افزود: بررسیها در ماده ۷ به درازا کشید به طوری که پیشنهادات در این ماده زیاد بود و اعضای کمیسیون نقطه نظرات مختلفی را برای اعمال در این ماده مطرح کردند به همین دلیل بررسی نهایی در خصوص این ماده و تصویب آن به جلسه بعد موکول شد.
بند ۷ و۸ چه می گوید :
ماده ۷- برای رتبههای موضوع این قانون، فوقالعاده رتبهبندی در احکام کارگزینی معلمان تعیین
می شود. فوق العاده مذکور درصدی از مجموع حقوق ثابت و فوق العاده های مستمر آنان است که به طور
میانگین (25%) بیشتر از میانگین حقوق و فوقالعادههای مستمر مشمولین قانون مدیریت خدمات کشوری در
نظر گرفته می شود. این فوقالعاده به صورت مستمر و مشمول کسور بازنشستگی است. درصدهای فوق العاده
هریک از رتبه های موضوع این قانون در آیین نامه اجرایی تعیین خواهد شد.
تبصره – معلمانی که قبل از تصویب این قانون بازنشسته شده اند، مشمول این ماده نخواهند بود و مانند
سایر کارمندان مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری، تابع احکام قانون مذکور خواهند بود.
ماده ۸- معلمان شاغل در واحدهای غیر آموزشی و غیر تربیتی و شاغلین در پست های اداری مصوب
مشمول این قانون نیستند.
ماده ۹- مراحل رتبه بندی از مرحله سنجش و ارزیابی صلاحیت های معلمی تا برقراری فوق العاده
رتبه بندی متناسب با اعتبارات پیش بینی شده در لوایح بودجه سنواتی اجرا خواهد شد.
درهمین حال محمدمهدی مفتح سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه لایحه رتبهبندی معلمان یکی از مهمترین موضوعاتی بوده که در مجلس با پیشرفت بسیار خوبی بررسی شده است، گفت: لایحه رتبهبندی معلمان طی چند سال گذشته مورد بحث و تقاضای قشر فرهنگیان بوده است. فرهنگیان مهمترین نقش را در کشور که همانا تربیت کودکان و نسل آینده است، بر دوش دارند.
سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه مجلس ادامه داد: مسایل عمومی و جانبی فرهنگیان مانند قاعده روابط استخدامی، دریافتیها و… باید با نظم و قاعده مشخص شود، رتبهبندی فرهنگیان باید تعریف روشنی داشته باشد و ما با الهام از فضایی که اساتید در آموزش عالی و دانشگاهها رتبهبندی میشوند، رتبهبندی فرهنگیان را تعریف کردهایم. در رتبهبندی هم سلسله مراتب با عناوینی تعریف شده است تا فرهنگیان در ابتدای ورود خود به فضای کار تا پایان بازنشستگی متناسب با سابقه، مدرک تحصیلی و به روز شدن پیش رفته و حقوق و مزایای مناسب دریافت کنند و اینگونه انگیزه آنها برای رشد فرهنگی خود و کودکان ما ارتقا خواهد یافت.
بیشتر بخوانید: رتبه بندی معلمان این هفته به صحن نمی آید | علت طولانی شدن تصویب لایحه رتبه بندی چیست؟
مفتح اظهار کرد: بعد از طرح رتبهبندی معلمان در مجلس، جلسات بسیاری برگزار و کمیسیون تخصصی با حضور کارشناسان آن را بررسی و پیش برده است. در صحن علنی نیز تا ماده ۴ بررسی شد و بعد از آن به دلیل برخی ابهامات این ماده برای اصلاح به کمیسیون آموزش و تحقیقات ارجاع شد و امیدواریم هرچه سریعتر اصلاح و به صحن علنی ارائه شود.
نماینده مردم تویسرکان در مجلس بیان کرد: در جلسهای که اخیرا با رئیس سازمان برنامه و بودجه داشتیم، بحث تامین اعتبار طرح رتبهبندی فرهنگیان مطرح شد و بعد از تبادل نظر و جمعبندی امیدواریم با نگاه مثبتی که در دولت وجود دارد، تامین اعتبار برای اجرای این طرح انجام تا هرچه سریعتر اجرایی شود. این طرح برای فرهنگیان ضروری است و به عنوان نمایندهای که چند دور در مجلس حضور داشته این موضوع را در کمیسیونهای مختلف، دولت و صحن پیگیری خواهم کر
سلام. ایا بازنشسته ی دارای رتبه بندی مانند سایر بازنشستگان ،فوق العاده رتبه بندی نخواهند داشت ؟././.