حکم نهایی بیمارستان نگاه صادر شد / هر قربانی چقدر دیه میگیرد؟
محکومیت بیمارستان نگاه در پرونده نابینا شدن بیماران، در دادگاه تجدید نظر، قطعی و نهایی شد.

حکم "محکومیت بیمارستان نگاه در پرونده نابینایی تعدادی از بیماران در اتاق عمل"، روز شنبه ۲۱ تیرماه ۱۴۰۴ در دادگاه تجدیدنظر تأیید و قطعی شد.
این حکم، رأی دادگاه بدوی را مبنی بر مسئولیت بیمارستان چشم پزشکی نگاه در حادثه نابینا شدن ۹ بیمار در یک روز و در اتاق عمل آن را تأیید کرده است.
به گفته نیلوفر معارفی، وکیل برخی از خانوادههای آسیب دیده، بر اساس رأی دادگاه، بیمارستان نگاه موظف است نصف دیه کامل یک انسان را به هر یک از افراد نابیناشده پرداخت کند.
با توجه به نرخ دیه سال ۱۴۰۴ (یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان)، سهم هر فرد ۸۰۰ میلیون تومان خواهد بود.
معارفی گفت: «بیمارستان تا دو سال پس از وقوع حادثه (از ۱۷ مهر ۱۴۰۳) فرصت دارد دیه را پرداخت کند، اما مبلغ، بر اساس نرخ روز دیه در زمان پرداخت، محاسبه میشود.»
معارفی پیشتر درباره مسئولیت کیفری این پرونده گفته بود: «با توجه به اینکه بیمارستان نگاه مسئول فنی رسمی نداشته، مدیرعامل بیمارستان به عنوان مسئول شناخته شده و نهایتا حکم محکومیت متوجه ایشان است.»
این وکیل خاطرنشان کرد که با قطعی شدن رأی کیفری، پرونده جدید حقوقی برای پیگیری دریافت غرامت هزینههای جانبی، از کارافتادگی و دیگر خسارات وارد شده به بیماران و خانواده هایشان، آغاز شده است.
پرداخت نصف دیه کامل یک انسان، به ۹ تا ۱۱ نفر از بیمارانی که در تاریخ ۱۷ مهرماه سال گذشته در بیمارستان چشمپزشکی نگاه تحت عمل جراحی قرار گرفتند، و یکی از خبرهای مهم کشور در پاییز سال گذشته را رقم زدند، حکمی است که برای بیمارستان نگاه صادر شده است.
جراحی آب مروارید معمولاً یکی از سادهترین عملهای جراحی چشم به شمار میرود، اما در این مورد به نتیجهای هولناک منجر شد که از نظر کارشناسان و پزشکان غیرعادی و غیرقابل پیشبینی بود.
رأی نهایی دادگاه کیفری در روز شنبه ۲۱تیرماه صادر و به اجرای احکام، ابلاغ شده است.
ارسال نظر