تهران با ترمینال جنوب پرخاطره خداحافظی میکند
مدیرعامل سازمان مدیریت حمل و نقل بار و پایانه مسافری شهر تهران اعلام کرد که پردیس مسافربری جنوب و غرب تهران راهاندازی میشود.

ترمینال جنوب تهران در سال ۱۳۵۳ ساخته شده است. اینپایانه را در گذشته با نام “ترمینال خزانه” میشناختهاند. ترمینال جنوب یکی از قدیمیترین پایانههای شهر تهران است که امروزه مسافران زیادی از آن تردد دارند.شرکتهای مسافربری زیادی در ترمینال جنوب مستقر هستند که به مسافران حق انتخابهای زیادی میدهند.
ترمینال جنوب یکی از پایانههای اصلی و شلوغ شهر تهران است. تقریبا به همه شهرهای ایران از پایانه جنوب اتوبوسهای مختلفی وجود دارد. باتوجهبه هزینهای که انجام میدهید اتوبوسهای متفاوتی با کیفیتهای متنوع برای شما وجود دارند. برخی از اتوبوسهای پایانه قدیمی هستند و شاید کیفیت مناسبی نداشته باشند، اما اتوبوسهای جدید و تازهنفس نیز در شرکتهای مسافربری مختلفی بهکار گرفته شدهاند.
امروز مدیرعامل سازمان مدیریت حمل و نقل بار و پایانه مسافری شهر تهران اعلام کرد که پردیس مسافربری جنوب و غرب تهران راهاندازی میشود.
پوریا علیمردانی در مورد آخرین وضعیت انتقال پایانه جنوب، گفت: حدود ۱۰ هکتار مساحت پایانه جنوب است که نزدیک به چهار و نیم میلیون مسافر در سال از طریق این پایانه جابجا میشود و این در حالی است که مساحت کلی پایانه غرب حدود ۴۵ هکتار بوده و سالانه حدود ۵ میلیون مسافر را پوشش میدهد. بنابراین در پایانه جنوب با تراکمی از مسافر روبرو هستیم.
پایانه جنوب یا ترمینال جنوب، مکانی در تهران جهت مدیریت جابجایی بین شهری مسافران با استفاده از اتوبوس است. این پایانه در بزرگراه بعثت در جنوب تهران قرار دارد. احداث ساختمان سه طبقه این مجموعه که از سال ۱۳۵۳ آغاز شد، در یازدهم تیر ۱۳۵۹ به پایان رسید. طبقه اول این مجموعه با ۸۸۰۰ مترمربع مساحت به دفتر شرکت های مسافربری اختصاص دارد و در طبقه دوم که مساحت آن ۴۲۰۰ مترمربع است، رستوران قرار دارد و مساحت ۶۲۰ مترمربع طبقه سوم، محتص دفاتر اداری است.
وی با بیان اینکه اولین پایانه تهران پایانه جنوب بوده و کارکرد نوستالژیک هم دارد، افزود: هرچقدر بتوانیم بار پایانه جنوب را کم کرده و یا در یک پروسه بلند مدت پایانه را جابجا کنیم، برای شهر تهران ارزشمند است.
مدیرعامل سازمان مدیریت حمل و نقل بار و پایانه مسافری شهر تهران گفت: این مسائل یک فرآیند بلندمدت است؛ اما بر اساس برنامهریزیهای انجام شده، در صدد هستیم که زمینی را خارج از محدوده شهر تهران و پایینتر از بزرگراه آزادگان در نظر بگیریم و بعد از سیر مراحل قانونی و اداری، عملیات ساخت پایانه جدید که تحت عنوان پایانه جنوب و غرب شناخته میشود را آغاز کنیم تا بار پایانههای درون شهری را تا حدودی کاهش دهیم و به این پایانه جدید منتقل کنیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر زمینی که انتخاب شده است در محدوده اراضی شهر آفتاب و نزدیک متروی شهر آفتاب است تا یک پردیس مسافربری جنوب و غرب با مشارکت بخش خصوصی ساخته شود و برآوردها این است که بعد از جذب سرمایه گذار، میتوانیم بخش قابل توجهی از سرویسهای پایانه غرب و جنوب را به این پردیس منتقل کنیم.
علیمردانی در مورد زمان اجرای این مهم گفت: بر اساس برنامهریزیهای انجام شده برای انجام این مهم یک بازه زمانی ۴ ساله در نظر گرفته شده است و در مرحله تفاهمات و اخذ مجوز قانونی قرار داریم.
مدیرعامل سازمان مدیریت حمل و نقل بار و پایانه مسافری شهر تهران در پاسخ به این سوال که بعد از انتقال سرویسهای پایانه جنوب و غرب، در مورد زمینهای آزاد شده این دو پایانه چه تصمیمی گرفته خواهد شد؟ اظهار کرد: برنامههایی در نظرگرفته شده که یکی از آنها در حوزه کارها و برنامههای اجتماعی شهرداری تهران است، با توجه به نزدیکی پایانه جنوب به ایستگاه متروی ترمینال جنوب برخی ایده اجرای تی. او. دی دارند تا با همکاری منطقه اتفاقاتی رخ دهد؛ در حالیکه بافت محدوده پایانه جنوب هم مناسب نیست؛ چرا که علاوه بر شب مردگی شدید، شاهد فعالیت باربری های متعدد در آن محدوده هستیم.
وی ادامه داد: البته دقت داشته باشید که برنامه ما جابجایی مطلق نیست؛ اما کاهش سرویسها در پایانه جنوب و غرب، بگونهای که دوباره به پایانه معقول و ظرفیتی که بر اساس آن ساخته شده، برسد؛ در دستور کار بوده و پیش بینی ما این است که میزان جابجایی پایانه جنوب میتواند به حدود یک و نیم تا دو میلیون مسافر در سال برسد.
علیمردانی تأکید کرد: در کوتاه مدت برنامهای برای جمع آوری پایانه جنوب نداریم و تنها تبدیل این پایانه به یک پایانه نیمه متمرکز که بار سبکتری دارد تا بخشی از اراضی آزاد شود؛ در دستور کار قرار دارد.
ارسال نظر