اطلاعیه مهم درباره بیمه رانندگان تاکسی‌های اینترنتی اسنپ و تپسی + راهنمای راهنمای ثبت‌نام رانندگان

رانندگان اینترنتی تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار می‌گیرند

اطلاعیه مهم درباره بیمه رانندگان تاکسی‌های اینترنتی اسنپ و تپسی + راهنمای  راهنمای ثبت‌نام رانندگان

تصویبنامه هیئت وزیران درخصوص آیین نامه اجرایی بند «چ» ماده ۲۸ قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران (موضوع بیمه اجتماعی ارایه کنندگان خدمات حمل و نقل بار و مسافر از طریق سکوهای مجازی) ابلاغ شد.

؛ محمد رضا عارف، معاون اول رییس جمهور تصویبنامه مصوب جلسه مورخ ۰۱/۱۲/۱۴۰۳ هیات وزیران درخصوص «آیین نامه اجرایی بند چ ماده ۲۸ قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران (موضوع بیمه اجتماعی ارایه کنندگان خدمات حمل و نقل بار و مسافر از طریق سکوهای مجازی)» با شماره ۱۸۹۶۴۳ در تاریخ ۰۷/۱۲/۱۴۰۳ را برای اجرا ابلاغ کرد.

بر اساس این تصویبنامه سازمان تأمین اجتماعی مکلف است نسبت به پوشش بیمه‌ای مشمولان مطابق این آیین‌نامه و ماده واحده اصلاحی قانون بیمه اجتماعی رانندگان حمل و نقل بار و مسافر بین شهری مصوب ۱۳۸۸ و سایر شرایط مندرج در قانون تأمین اجتماعی مصوب ۱۳۵۴ اقدام نماید.

همچنین سازمان تأمین اجتماعی مکلف شده است دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه برای مشمولان را مطابق با ماده ۳۵ قانون تأمین اجتماعی به صورت مقطوع تعیین کند.

بر مبنای این آیین‌نامه مقرر شده است به منظور توسعه و گسترش پوشش بیمه‌های اجتماعی و تسهیل در پوشش بیمه‌ای مشمولان، سازمان مجاز است حسب توافق با صاحبان سکوهای مجازی و اعلام موافقت بیمه شده، نسبت به پرداخت درصدی از سهم در آمد صاحبان هر سکو به عنوان حق بیمه سرانه اقدام کند، در این صورت معادل دریافتی از صاحبان سکوهای مجازی از حق بیمه مربوط کسر خواهد شد.

شایان ذکر از موضوع بیمه کسب وکارهای نوین و فعالان سکوهای مجازی از جمله محورهای طرح بیست‌گانه تحول آفرین و توسعه‌ای سازمان تأمین اجتماعی است که در دستور کار سازمان قرار دارد و کارگروه ویژه‌ای به این منظور تعیین و پی‌گیری‌های لازم انجام شده است.

متن کامل این آیین نامه به شرح زیر می‌باشد

رانندگان اینترنتی تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار می‌گیرند

رانندگان اینترنتی تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار می‌گیرند

رانندگان اسنپ و تپسی تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار می‌گیرند.

به گزارش عرشه آنلاین ؛ در اسفند ۱۴۰۳، هیئت وزیران آیین‌نامه‌ای را تصویب کرد که براساس آن، رانندگان تاکسی‌های اینترنتی مانند اسنپ و تپسی تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار می‌گیرند. این اقدام در راستای حمایت از رانندگان شاغل در سکوهای مجازی حمل‌ونقل بار و مسافر صورت می‌گیرد. با توجه به این مصوبه، رانندگان می‌توانند از مزایای بیمه تأمین اجتماعی بهره‌مند شوند و از خدماتی مانند بازنشستگی، درمان و دیگر خدمات اجتماعی استفاده کنند.

نحوه پوشش بیمه‌ای رانندگان اسنپ و تپسی

بر اساس این آیین‌نامه، رانندگان فعال در سکوهای مجازی حمل‌ونقل بار و مسافر، همچون اسنپ و تپسی، می‌توانند به‌عنوان شاغلان مستقل از پوشش بیمه تأمین اجتماعی برخوردار شوند. این پوشش بیمه‌ای شامل مزایای مختلفی همچون بازنشستگی، درمان، از کارافتادگی و سایر خدمات تأمین اجتماعی است. 

چه کسانی می‌توانند از پوشش بیمه تأمین اجتماعی رانندگان استفاده کنند؟

پوشش بیمه‌ای تأمین اجتماعی به رانندگان شاغل در سکوهای مجازی حمل‌ونقل بار و مسافر تعلق می‌گیرد. این رانندگان به‌عنوان شاغلان مستقل می‌توانند از این خدمات بهره‌مند شوند. به این ترتیب، تمامی رانندگانی که به‌طور فعال در این حوزه فعالیت دارند، مشمول این بیمه خواهند شد. از آنجا که بسیاری از این رانندگان به‌عنوان کارمندان قراردادی یا حقوق‌بگیر در نظر گرفته نمی‌شوند، این قانون به‌ویژه برای حمایت از شاغلان مستقل اهمیت دارد.

نحوه ثبت‌نام بیمه تأمین اجتماعی رانندگان اسنپ

جزئیات اجرایی این مصوبه، از جمله فرآیند ثبت‌نام و میزان سهم پرداختی راننده و دولت در حق بیمه، هنوز اعلام نشده است. به نظر می رسد این اطلاعات به‌زودی از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان تأمین اجتماعی منتشر شود. رانندگان اسنپ و تپسی باید برای ثبت‌نام در این برنامه، اقداماتی مانند پرداخت حق بیمه به‌صورت خویش‌فرما را انجام دهند و جزئیات دقیق این فرآیند به‌زودی مشخص خواهد شد.

نکات مهم در خصوص بیمه تأمین اجتماعی رانندگان اسنپ و تپسی

۱. با تحت پوشش قرار گرفتن بیمه تأمین اجتماعی، کاربری خودروی رانندگان از شخصی به عمومی تغییر می‌کند.

۲. این تغییر ممکن است بر نرخ بیمه شخص ثالث تأثیر بگذارد و برخی شرکت‌های بیمه ممکن است در صورت استفاده تجاری از خودرو، بخش‌هایی از خسارت را پرداخت نکنند.

۳. رانندگان باید برای دریافت پوشش بیمه‌ای، حق بیمه را به‌صورت خویش‌فرما پرداخت کنند.

۴رانندگان باید سلامت جسمی خود را تأیید کنند تا بتوانند از پوشش بیمه‌ای استفاده کنند.

۵. حداکثر سن برای دریافت کارت هوشمند رانندگی ۵۵ سال است.

 

 

کدخبر: 174777

ارسال نظر