سپرده‌های بانکی مردم افزایش یافت/ سپرده‌های بانکی از مرز 8 هزار همت گذشت

، میزان سپرده‌های بانکی از مرز 8 هزار همت عبور کرد

 سپرده‌های بانکی مردم افزایش یافت/ سپرده‌های بانکی از مرز 8 هزار همت
  گذشت

 سپرده‌های بانکی مردم افزایش یافت. میزان سپرده‌های بانکی از مرز ۸ هزار همت عبور کرد

از شهریور سال گذشته تا شهریور امسال به طور تقریبی حدود ۲ هزار همت به مانده سپرده‌های بانکی افزوده شده و به سطح ۸ هزار و ۱۹۸ همت رسیده است.

. بانک مرکزی آخرین آمار مربوط به وضعیت سپرده و تسهیلات بانکی را در پایان شهریور ماه منتشر کرد که نشان از قرارگیری میزان مانده‌‌ سپرده‌های بانکی در کانال ۸ هزار همتی دارد.

تغییر کانال سپرده‌های بانکی

مانده سپرده‌های بانکی در پایان شهریور ماه امسال به 8 هزار و 198 همت رسیده که نسبت به شهریور سال گذشته معادل 29.1 درصد رشد داشته است. به بیان دیگر از شهریور سال گذشته تا شهریور امسال به طور تقریبی حدود 2 هزار همت (معادل دقیق هزار و 849 همت) به مانده سپرده‌های بانکی افزوده شده است.

از 8 هزار و 198 همت مانده سپرده‌های بانکی در پایان شهریور امسال بیش از 790 همت بابت سپرده قانونی نزد بانک مرکزی سپرده‌گذای شده که معادل 9.64 درصد کل تسهیلات بانکی است.

در همین راستا میزان سپرده‌های بانکی پس از کسر سپرده قانونی نیز در پایان شهریور امسال به سطح 7 هزار و 407 همت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته معادل 29.9 درصد افزایش داشته است.

از سوی دیگر مانده تسهیلات نظام بانکی کشور در پایان شهریور سال جاری به 6 هزار و 232 همت رسیده که نسبت به مقطع مشابه در سال گذشته 34.2 درصد و نسبت به پایان سال گذشته 11.6 درصد رشد داشته است.

طی دوره مورد اشاره رشد تسهیلات بانکی از رشد سپرده‌ها به میزان 5.1 درصد پیشی گرفته است.

ارتقا نسبت تسهیلات‌دهی در شهریور امسال

نسبت تسهیلات به سپرده‌ها (بعد از کسر سپر قانونی) در پایان شهریور امسال به 84.1 درصد رسیده که نسبت به وضعیت مشابه سال گذشته که برابر با 81.4 درصد بوده افزایش 2.7 واحدی داشته است

میزان سپرده‌گذاری در بانک‌ها چقدر شد؟

مطابق داده‌های منتشر شده توسط سوی بانک مرکزی از میزان سپرده‌های بانکی تا پایان شهریورماه سال 1402 رقم مانده سپرده در این مدت به هشت هزار و 198 هزار میلیارد تومان رسیده است. این رقم علاوه بر رشد 29.1 درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، نسبت به ابتدای سال جاری نیز 12.7 درصد افزایش یافته است.

آن گونه که بانک مرکزی در گزارش خود متذکر شده، سپرده‌های محاسبه شده در این آمارها، در دو دسته ریالی و ارزی جای می‌گیرند. بخش عمده سپرده‌های ریالی، شامل سپرده‌های بخش غیردولتی نزد بانک‌ها و مؤسسات اعتباری مثل سپرده‌های دیداری، قرض‌الحسنه و سپرده سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت و بلندمدت هستند. به علاوه، عمده سپرده‌های ارزی نیز از سپرده‌های دیداری، مدت‌دار، پس‌‌انداز و پیش‌دریافت اعتبارات اسنادی غیردولتی تشکیل شده‌اند.

 

آمار سپرده‌های بانکی به تفکیک استان

از آنجا که دفاتر مرکزی بسیاری از شرکت‌ها و موسسات تولیدی سایر استان‌ها در تهران واقع شده و عمده فعالیت‌های بانکی آنها از طریق شعب بانک‌های پایتخت انجام می‌شود، رقم مانده سپرده‌های بانکی در تهران اختلاف قابل توجهی نسبت به باقی استان‌ها دارد. طوری که چهار هزار و 410 هزار میلیارد تومان، معادل حدود 54 درصد از سپرده‌های کل شبکه بانکی در بانک‌های استان تهران سپرده‌گذاری شده است.

پس از آن، بیشترین سپرده‌گذاری در بانک‌های استان اصفهان با رقم بیش از 400 هزار میلیارد تومان انجام شده است. استان خراسان رضوی نیز با مانده سپرده‌های 343 هزار میلیارد تومانی در رده سوم جای دارد. در طرف دیگر اما مردم استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، ایلام و خراسان شمالی، کمترین میزان سپرده را در بانک‌ها قرار داده‌اند.

بیشترین و کمترین تسهیلات در کدام استان‌ها پرداخت شد؟

بررسی گزارش بانک مرکزی در بخش وام بانکی نیز حاکی از پیشتازی بانک‌های تهران در اعطای تسهیلات است. طوری که بانک‌های تهرانی در نیمه اول سال 1402 بیش از سه هزار و 748 هزار میلیارد تومان به متقاضیان وام داده‌اند که این رقم، معادل 60 درصد از کل وام‌های پرداخت شده در کشور است.

استان‌های اصفهان و خراسان رضوی، در بخش اعطای وام بانکی نیز پس از تهران پیشتاز هستند. از سوی دیگر نیز کمترین میزان تسهیلات در استان کهگیلویه و بویراحمد و به مبلغ 25 هزار و 445 میلیارد تومان پرداخت شده است. استان‌های ایلام و خراسان جنوبی نیز در رده‌های بعد قرار دارند.

کدخبر: 109738

ارسال نظر