تقارن وحشتناکترین قمر در عقرب با تاسوعا و عاشورا ؛ قمر در عقرب تیرماه تا چه روزی است؟
بازه زمانی ۱۳ تا ۱۸ تیرماه 1404 بهعنوان یکی از سنگینترین دورههای قمر در عقرب سال جاری شناخته میشود که بر بار منفی این ایام میافزاید.

بازه زمانی ۱۳ تا ۱۸ تیرماه ۱۴۰۴ بهعنوان یکی از سنگینترین دورههای قمر در عقرب سال جاری شناخته میشود که بر بار منفی این ایام میافزاید.
قمر در عقرب تیر سال ۱۴۰۴
۱۳ الی ۱۶ خرداد ۱۴۰۴ بر اساس برج عقرب
۱۶ الی ۱۸ تیر ۱۴۰۴ بر اساس صورت فلکی عقرب
۱۶ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۸ و پنج دقیقه، ماه به صورت عقرب وارد می شود یعنی قمر در عقرب شروع می گردد. در ۱۸ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۸ و ۵۵ دقیقه قمر در عقرب به پایان می رسد یعنی ماه از صورت عقرب خارج می شود.
بازه زمانی ۱۳ تا ۱۸ تیرماه ۱۴۰۴ بهعنوان یکی از سنگینترین دورههای قمر در عقرب سال جاری شناخته میشود که همزمانی آن با ایام تاسوعا و عاشورای حسینی، از دیدگاه باورهای سنتی و نجومی، بر بار منفی این ایام میافزاید. کارشناسان علوم سنتی توصیه میکنند مردم در این روزها از انجام امور مهمی مانند ازدواج، معاملات بزرگ و آغاز پروژههای حساس پرهیز کرده و برای رفع نحسی احتمالی، با دادن صدقه و انجام اعمال خیر از آثار منفی این ایام بکاهند.
اعمال و کارهای ممنوعه در قمر در عقرب ۱۴۰۴ /دلیل علمی نحس بودن روزهای قمر در عقرب
از نظر علم نجوم، قمر در عقرب به دورهای گفته میشود که ماه در حرکت خود به دور زمین، در برابر صورت فلکی عقرب یا برج عقرب قرار میگیرد. این رویداد تقریباً هر ماه قمری رخ میدهد و حدود دو روز و نیم طول میکشد. برخی منجمان بر این باورند که موقعیت ستارگان و اجرام آسمانی میتواند بر وضعیت روانی و احساسی انسانها تأثیر بگذارد. این موضوع در علم اخترشناسی نیز مورد بحث بوده و برخی پژوهشها نشان دادهاند که جاذبه ماه میتواند بر پدیدههایی مانند جزر و مد و حتی برخی رفتارهای انسانی اثرگذار باشد.
از نظر فقه اسلامی نیز به این مسئله توجه شده و در برخی احادیث به پرهیز از انجام کارهای مهم در این ایام توصیه شده است. با این حال، هیچ دلیل علمی قطعی برای نحس بودن این روزها وجود ندارد. باور به نحس بودن قمر در عقرب، بیشتر ریشه در دیدگاههای بزرگان و علمای قدیم دارد که بر اساس تجربه و مشاهدات، این ایام را زمان مناسبی برای برخی کارها نمیدانستند.
راهکار رفع نحوست روزهای قمر در عقرب
هرچند حرکات صور فلکی و اجرام آسمانی تأثیر فراوانی بر زندگی بشر دارند، اما اسلام اعتنای بیش از حد به این مسائل را نهی کرده است. پیامبر اکرم (ص) در حدیثی فرمودند:
"هر کس بر خدا توکل کند و هیچگاه ملاحظه سعادت و نحوست روزها را ننماید، خداوند او را یاری خواهد کرد و عهدهدار امور او خواهد شد، بهویژه اگر صدقه بپردازد، زیرا صدقه نحوست را از بین میبرد." بنابراین، برای رفع اثرات احتمالی قمر در عقرب، توصیه شده است که:
دادن صدقه در ابتدای روز: صدقه میتواند بلایا و حوادث ناگوار را دفع کند.
خواندن آیهالکرسی و سورههای معوذتین (فلق و ناس): این آیات در روایات اسلامی برای محافظت از بلاها توصیه شدهاند.
توکل به خدا و پرهیز از وسواس: اعتقاد به قمر در عقرب نباید منجر به نگرانی یا ترس بیش از حد شود، زیرا در نهایت، همه چیز در دست قدرت الهی است.
کارهایی که نباید در قمر در عقرب انجام داد
برخی از اعمال در قمر در عقرب ۱۴۰۳ ممنوع اعلام شده و طبق روایاتی توصیه شده است که صورت نپذیرفه و در انجام آن ها تعلل صورت گیرد. البته شایان ذکر است با انجام اعمال آمده در ذیل گناهی مرتکب نشده و تنها انجام آنها صورت خوشی نخواهد داشت و یا ممکن است با انجام آن خیری حاصل نگردد.
در بسیاری از روایات آمده است که عقد نکاح و ازدواج در ایام قمر در عقرب صورت خوشی نداشته و با سعادتمندی همراه نخواهد بود.
انعقاد نطفه و اقدام به فرزندآوری نیز از جمله موارد ممنوعه در ایام قمر در عقرب عنوان شده است.
راهی شدن به قصد سفر، در قمر در عقرب نیز پایان خوشی نداشته و بهتر است به روز دیگری موکول گردد.
انخاب نام برای فرزند، یا هر مورد دیگری مانند شغل یا کسب و کار نیز در ایام قمر در عقرب شایسته نبوده و خوش یمن نخواهد بود.
بازگشایی کسب و کار و آغاز یک کار جدید یا پروژه ای عظیم و نو در قمر در عقرب از جمله کارهای ممنوعه ای است که برای تعلل در آن و موکول به ایام دیگر بسیار سفارش شده است.
آغاز بنای خانه نیز از موارد ممنوعه در ایام قمر در عقرب اعلام شده و انجام آن در این ایام با کراهت همراه خواهد بود.
انجام عمل حجامت نیز در ایام قمر در عقرب خوش یمن نبوده و بایستی روز دیگری برای انجام چنین عملی اقدام نمود.
نکته: البته شایان ذکر است که نباید در چنین اموری بیش از حد معمول داخل شده و مبنای زندگی خویش را بر پایه این امور بنا نمود. چنان که در روایتی از امام صادق (ع) آمده است که:
شخصی نزد امام صادق رسیده و عرض نمودند: “بنده در حدی غرق در امور نجوم هستم که چنان که تصمیم به انجام عملی داشته باشم ابتدا اطلاعات نجوم را سنجیده سپس اقدام می نمایم. چنانچه در ایام قمر در عقرب باشد از انجام آن عمل در آن هنگام صرف نظر نموده و چنانچه شری در آن رویت نشد اقدام می نمایم.
امام صادق (ع) فرمودند: آیا به اطلاعات نجومی که حاصل می گردد عقیده داشته و دقیقا مطابق با آن عمل می نمایی؟ گفتند: بلی؛ امام فرمودند: هر آنچه از کتاب های نجوم داری از بین برده و هیچگاه به آن عمل نکن.
روزهای قمر در سال ۱۴۰۴
با توجه به اینکه جدول روزهای قمر در عقرب سال ۱۴۰۴ با ساعت دقیق منتشر شد در زیر بطور کامل ایام قمر در عقرب در سال ۱۴۰۴ و جدول روزهای قمر در عقرب سال ۱۴۰۴ از ساعت شروع تا خروج از قمر در عقرب را ببینید. همچنین روزهای قمر در عقرب سال ۱۴۰۴ را در جدول کامل ایام قمر در عقرب ۱۴۰۴ همراه با عکس و جدول روزهای سعد و نحس قمر در عقرب ۱۴۰۴ فروردین، اردیبهشت، خرداد، تیر، مرداد، شهریور، مهر، آبان، آذر، دی، بهمن، اسفند و احکام و قمر در عقرب چیست و زمان شروع قمر در عقرب امروز ۱۴۰۴ را در ادامه مشاهده کنیدبا توجه به اعلام روزهای قمر در عقرب در سال ۱۴۰۴ در این مطلب روزهای قمر در عقرب مرداد ماه ۱۴۰۴ و تقویم نجومی این ماه را از نظرتان خواهیم گذراند.
در زیر بطور کامل روزهای قمر در عقرب در سال ۱۴۰۴ و جدول روزهای قمر در عقرب سال ۱۴۰۴ را ببینید:
تاریخ روزهای قمر در عقرب سال ۱۴۰۴
براساس صورت برج عقرب :
براساس صورت فلکی عقرب :
نحوه محاسبه روزهای قمر در عقرب
فرض کنید که امروز ۲ مهر مصادف با ۱۵ شوال است.
۱. یک واحد به روزها اضافه کنید (۳ مهر و ۱۶ شوال)
۲. روز قمری را در عدد ۱۲/۲ ضرب کنید (۱۹۵/۲) و حاصل را با روز شمسی جمع کنید (۱۹۸/۲)
۳. عدد به دست آمده را بر عدد ۳۰ تقسیم کنید (۶/۶۱)
۴. عدد را با عدد ماه شمسی (در این مثال ماه مهر هفتمین ماه شمسی است) جمع کنید (۱۳/۶۱)
۵. اگر عدد به دست آمده بیش از عدد ۱۲ بود عدد ۱۲ را از آن کم کنید (۱/۶۱)
عدد به دست آمده تعیین کننده موضع ماه در برج های دوازده گانه است. اگر این عدد برابر ۸ بود نشان دهنده آن است که زمان قمر در عقرب است.
اعمال منع شده در روزهای قمر در عقرب
قمردرعقرب حدود دو و نیم روز ( ۶۰ ساعت )می باشد، اما با توجه به اینکه در روایات عبارت “قمردرعقرب” آمده و مشخص نشده که آیا منظور قمر در صورت فلکی عقرب است یا این که قمر در برج عقرب است؟ لذا بهتر است مراعات احتیاط گردد و دو روز به آن افزود و جمعاً چهار روز و نیم محاسبه کرد ، البته روزهای قمردرعقرب در هر سال متفاوت است و باید هر سال محاسبه شوند.
بر اساس روایات و نیز علم نجوم و اخترشناسی ؛ خواندن عقد ازدواج ،مسافرت ،اقدام برای بچه دار شدن (انعقاد نطفه) ،افتتاح کار و کسب و تجارت ،حجامت ،تعیین و تغییر نام ، گذاشتن سنگ بنای کارهای مهم و بطور کلی انجام هر یک از کارهای اساسی در روزهای نحس و قمر در عقرب از نظر منجّمین و برخی علما توصیه نمی گردد.
قمر در عقرب چیست؟
اصطلاح قمر در عقرب به این معنا است که برای ساکنین زمین ، کره ماه برابر صورت فلکى عقرب واقع شده است ، ماه (قمر)در طول یک سال قمری ، که حدود ۲۹٫۵ روز است ، یکبار به طور کامل دور زمین می چرخد! که به دوازده قسمت تقسیم شده و برج هایی نیز برای هر یک از این دوازده صورت فلکی انتخاب شده ؛ حمل، ثور، جوزاء، سرطان، اسد، سنبله، میزان، عقرب، قوس، حوت، دلو، جاسفند .
قدما واقعه قمر در عقرب را شوم میدانسته اند و دلیل این نحوست نیز از نظر آن وجود ستاره سرخ قلب عقرب در صورت فلکی عقرب بوده است. وقتی که کره ماه در سیر خود، در مقابل صورت فلکی عقرب قرار میگیرد، واقعه قمر در عقرب رخ میدهد. البته این مسائل از منظر ساکنان کره زمینی محاسبه میشود.
پاسفندده قمردرعقرب با چشم غیر مسلح قابل رویت نیست (البته اگر با صور فلکی و بروج آشنا باشید، در زمان شب از طریق فاصله میان ماه و صورت عقرب میتوانید زمان قمر در عقرب را متوجه شوید) و مقصود از قمر در عقرب هم این است که در یک ماه قمری، کره ماه یک دور کامل به دور آن می گردد و طبعاً در هر ماه قمری یک بار از برج عقرب عبور میکند.
ارسال نظر